Kattfjordeidet

Kattfjordeidet er en langstrakt dal ca 2,5 mil fra Tromsø sentrum. Den ligger på ca 150 meters høyde og som har en lengde på ca 7-8 km.  RV 862 går gjennom dalen fra  Kaldfjorden til Kattfjorden.

Kattfjordeidet er et flott område med mulighet til å dyrke friluftsliv. Om vinteren på ski – her er mulighet både for ekstremkjørere og  vanlige turgåere. Ønsker en bratt nedoverkjøring  finner en bratte skråninger/fjell på begge sider av dalen.

Ønsker en flatere terreng, er det nok av det også.  Når solen kommet tilbake etter mørketiden, er det mange som finner veien hit.  I andre tider på året, er området et utmerket terreng for turgåing. Myr og steingrunn – nesten over tregrensen.  Ønsker du fjelltopper kan en bare nevne Skitntinden på 1042 m, Storsteinnestinden på 1017 moh,  Durmålsfjellet og Middagstinden på rundt 900 m over havet. Går du opp på Tverrfjellet på 525 moh, får du se en flott utsikt ut over Kattfjorden.

I området finner en rype, elg og rein. Etter at småviltjakten starter om høsten, er det mange som tar turen til Kattfjordeidet for å jakte på rype i småkrattet, eller etter fjellrype litt høyere oppe i fjellet.  I Kattfjordvannet – som ligger ca 50 m fra riksvegen – svømmer ørreten. Kontakt Nordre Kattfjord Grunneierlag for nærmere informasjon om jakt- og fiskekort.

Det er lagt til rette for parkering på flere plasser langs riksvegen. Det er merket en rasteplass langs Kattfjordvannet.  Prøv området – og dets muligheter!