Kvitfjellet Skilag

Et aktivt skimiljø i Kattfjord

Kvitfjellet Skilag ble etablert i 2002 og har siden da jobbet meget aktivt for å etablere et aktivt skimiljø på yttersia av Kvaløya. Laget er etablert som et samarbeid mellom Skarven Idrettslag og Kattfjord Sportsklubb. Laget har eget styre.

Det ble for en del år siden kjøpt inn tråkkemaskin og laget og fjorden har derfor  gleden av å kunne ønske velkommen til preparerte lysløyper  innover Sørfjorddalen i Kattfjord! Kattfjord ligger idyllisk og skjermet til ca. 4 mil fraTromsø sentrum på vei ut mot Sommarøy. Løypene tråkkes fra Kattfjord skole og vi anbefaler parkering ved fotballbanen.

Hvis du ønsker en kort tur så er lysløypa et godt alternativ! Denne er ideell for familieturer med små barn.
Den er 3,3 km lang, der store deler av løypa nå har belysning. Det jobbes for å få hele løypa belyst før kommende vinter.

For lengre turer er det flere alternativer. Løyper tråkkes til Sandhaugen, der vi har åpen skihytte. Har du med ved, kan du fyre opp i ovnen, tørke klær og nyte matpakken og kakaoen. Hytta er fortsatt under restaurering. Med utgangspunkt i Sandhaugen kan du velge å nyte fjellheimen på Sør-Kvaløya fra en rekke steder. Her kan vi nevne Finnkollen, Rødfjellet, Kvitfjellet, Bogdalen, Buvika og Bakkejord.

Utsikten og natureopplevelsen i disse fjellområdene er ekstraordinær!

Når det nærmer seg påske tråkkes det løyper også mot Rødfjellet hvis været tillater det. Både på skihytta og på Rødfjellet finnes det bøker der det er mulig å skrive seg inn. Utdeling av premie til den som har flest besøk på skihytta.

Se skilagets egne hjemmesider for tidspunkter for når løypene prepareres. Denne bli oppdatert hver gang tråkkemaskinen har kjørt. Her finner du også informasjon om lagets arbeid og satsningsområder.

http://www.kvitfjellet.com