Otervika

Otervika er nydelig liten vik med en kritthvit sandstrand bare 5 mil fra Tromsø sentrum. Otervika er et populært utfartssted for alle. Området er spesielt egnet for sandvolleyball, lek, bading, grilling og overnatting i telt. Fram til og med 2008 ble Oterfestivalen arrangert her. Området passer godt for barnefamilier og utflukter av ulike slag. Utsikten ut mot øyene utenfor og storhavet er helt fantastisk!

Bevegelseshemmede kan imidlertid ha noe problemer med å ta seg ned til Otervika, da det ikke er opparbeidet sti.

Rutevalg:
For å komme til Otervika følger du riksvei 862 ut mot Sommarøy. Etter du har passert Sandneshamn og kjører gjennom tunnellen ligger Otervika idyllisk rett på høyresiden. Adkomsten  til Otervika er noe vanskelig siden Statens Vegvesen og Tromsø Kommune ikke har prioritert å lage parkeringsplass langs veien. Vi anbefaler derfor å parkere godt ute av veien og kun langs ene siden av veien. Det har vært flere trafikkfarlige situasjoner her, så ta forhåndsregler. Det er også mulig å parkere på andre siden av tunnellen, for så å gå over haugene til Otervika. Spør gjerne de fastboende om parkering.

Tips:
Det er søppelcontainer på veien utenfor tunnelinnslaget og alle bes derfor ta med seg sitt eget avfall opp dit når man forlater Otervika! Bare på denne måten kan vi tilby et utfartssted som er like innbydende til enhver tid for alle.