Morgensendingen på NRK Troms besøker Kattfjord-Nytt 30. april 1997

Tekst og foto: Turid W. Uteng

Utgitt i Kattfjord-Nytt nr. 2/1997

Våren 1997 ble Kattfjord-Nytt´s redaktør Turid kontaktet av NRK Troms radio. NRK hadde lest siste nummer av lokalavisa vår, og syntes det var interessant at det ble laget avis på «Yttersia» av Kvaløya. De ville gjerne lage en radiosending herfra.

Redaktøren trodde først det var en spøk, men skjønte etter hver at det var alvor. Det ble innkalt til krisemøte i redaksjonen vår. Vi diskuterte og planla hva vi kunne bidra med i et slikt program.

Joda stoff hadde vi nok av – både historier, nyheter og annet aktuelt. Spørsmålet var hvem som skulle fremføre det vi hadde? Ingen av oss hadde noen trening i å snakke «på radio». Det kunne jo oppstå akutte blokkeringer på en direktesending.

Rigging og informasjon kvelden før

Programlederne fra NRK fra venstre: Morten Kræmer og Erling Stenstrup foran. Are Kristoffersen bak.

Tirsdagskveld, dagen før sending, møtte redaksjonen opp på skolen for å ordne til og få informasjon om hva og hvordan ting skulle skje. Programlederne Erling Stenstrup, Morten Kræmer og tekniker Are Kristoffersen så jo hyggelige ut, så vi slappet av – litt etter litt.

Vi hadde også fått en av våre brøytesjåfører, John Hansen fra Kaldfjorden, til å komme «i studio» å fortelle litt om de vanskelige arbeidsforholdene som hadde vært denne vinteren. 

Vi ønsket også å takke brøytesjåførene for en suverent utført jobb, særlig over Kattfjordeidet.

Fra venstre: Erling Stenstrup, Turid W. Uteng, John Hansen og Vigdis Konradsen

Husker du?
29. april 1997 ble det satt ny snørekord i Tromsø. Da ble det målt hele 240 centimeter snø ved Vervarslinga for Nord-Norge på toppen av Tromsøya.

Etter opptak bydde Kattfjord-Nytt´s redaksjon på kaffe og kaker. Vi hadde en liten baktanke om å forhandle oss frem til hvert vårt NRK-kaffekrus.

Tid for “Morgensending”

Neste morgen møtte vi opp kl 07.30 for siste forberedelser før sending. Alt gikk bare fint. 

Morgensendingen er i gang

Morten Kræmer hadde enda tidligere på morgenen tatt med seg mikrofonen og dratt på besøk i sauefjøset til Oddmar Nilsen. Innslaget derfra var riktig så koselig. 

Bodil W. Seiness

Førstemann på lufta var Bodil W. Seiness, hun hadde skrevet et humoristisk sammendrag av Kattfjord´s nære historie. Videre i sendinga var det også et trivelig innslag med ballguttene/-pikene våre fra Oslo. Reporter derfra var Nils Mehren som var sammen med dem for å lage TV-opptak til «Nordavinduet». 

I andre opptak var det Inger-Lise Uteng sin tur. Som selvutnevnt erfaren fisker hadde hun opplevd noe som ikke er enhver forunt. Hun og mannen Jens hadde nemlig fått en håkjerring i torskegarnet på Nordfjorden. Historien var så artig, at den ble sendt i reprise i “Nordafør”-sendingen senere på dagen. 

Denne tildragelsen kan dere lese om og se bilder fra:

Kattfjord´s styggeste kjærring