Betraktninger om påske og skientusiaster

Type 1 – den konsentrerte

Dette er typen som finner frem ski og staver etter vinterens dvale for så å beinfly fjellet hver dag – fra morgen til kveld. Hver eneste fjelltopp må for enhver pris beseires. Den konsentrerte skiløper, med andre ord. Ikke fordi han er konsentrert om skigåingen, men fordi denne foregår på konsentrert tid – nemlig kun i påsken!

Type 2 – den makelige

Den makelige typen pakker følgende i sekken sin: Kaffe i termos, kakao i termos, pølser i termos, noen pakker «Kvikk Lunsj», noen kilo appelsiner, et flagg og en spade. Han kjører bil opp til det solrike fjellet, finner et egnet sted og spar til han har fått en brukbar borg. Der
planter han flagget, seg selv og blir værende der til sekken er tømt og sola gått ned. Så stavrer han tilbake til bilen og kjører hjem. Han er solbrent og fornøyd og gleder seg allerede til neste dag, og den neste… og den neste….

Type 3 – den innesittende

Dette er innesitteren som ser frem til påsken fordi han nå kan sette seg ned med den etterlengtede kriminalroman. Kl. 20:00 sitter han klar med papir og blyant. Da er hans oppmerksomhet rettet mot TV´en og «Påskenøtter». Som dagens avslutning og høydepunkt kommer kriminalføljetongen. Deretter kan innesitteren legge seg trygt å rolig og drømme vidunderlige – drømmer om mord.

Tekst og illustrasjon av Jorunn Brattsti

Utgitt i Kattfjord-Nytt nr. 1/1999